Monday, January 11, 2010

Chocolate Moist Cake

1 ½ cawan gula biasa (12 oz) ) Pukul sampai kembang (A) ¾ cawan butter (6 oz) )

½ cawan air panas )
1 camca nescafe ) larutkan (B)
½ cawan cocoa )

½ cawan susu (fresh) )
1 camca vanilla ) campurkan (C)

3 biji telor asingkan putihnya ) pukul putih telor hingga kembang (D)

2 cawan tepung gandum ( 8 oz) ) ayak bersama (E)
1 camca baking powder )


Cara
1. Buat A , B, C , D dan E berasingan.
2. Merah telor masukan ke dalam A sebiji sebiji dan pukul.
3. Masukan tepung dan B ke dalam A secara selang seli
4. Masukan C ke dalam A
5. Masukan D secara menggulung- gulungkannya dengan senduk ke dalam A perlahan-lahan.
6. Bakar about 45 mins.


Topping.
1 camca vanilla )
1 cawan cocoa ) Gaulkan semua kemudian lepakan di kek.
1 tin susu pekat (Dutch Lady) )
¾ cawan minyak jagung )

^Mintak Kak Zahrah resipi nak buat topping ni sbb aritu rasa sedap aje topping cake yg dia buat utk birthday Aida. Ingatkan nak guna coklat cake topping ni utk buat biskut batik.Hmm..rase2 ok ke dak ye??

No comments:

Post a Comment

Any comments?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...